Uitvaartverzorging

Wat te doen direct na overlijden?

Bij overlijden thuis is het belangrijk dat er een arts komt om het overlijden vast te stellen.  De arts vult in principe direct de overlijdenspapieren in. Deze papieren worden na een overlijden thuis bij u achter gelaten.  Wanneer iemand elders komt te overlijden, bijvoorbeeld in een ziekenhuis, verpleeghuis of zorginstelling, dan worden deze papieren bij de overledene bewaard.

U neemt contact op met Tineke van der Jagt uitvaartverzorging telefoon 078-6440777

U legt het volgende van te voren klaar:

  • trouwboekje of paspoort
  • eventueel op schrift gestelde uitvaartwensen van de overledene
  • kleding voor de overledene
  • eventueel de verzekeringspolissen

Uitvaart

In een gesprek met de uitvaartbegeleider worden met u de wensen en mogelijkheden besproken om het afscheid zo persoonlijk mogelijk te laten plaatsvinden.

Een rouwkaart met een mooie foto maakt de aankondiging persoonlijker. Wij helpen indien gewenst met het samenstellen van de teksten op de kaart. Wij verzorgen voor u de aangifte van overlijden, de akte van overlijden en eventueel het familiebericht in de krant.

U kunt kiezen voor een aula, kerk, ons uitvaartcentrum of een andere locatie om de afscheidsbijeenkomst te laten plaatsvinden.

Bloemen kan en mag u zelf bestellen, wij bieden u de mogelijkheid om tot een eigen keuze te komen en direct te bestellen.

Begraven en Cremeren

Wanneer u kiest voor begraven, bepaalt u zelf op welke begraafplaats u dat wil laten plaatsvinden, er zijn vele mogelijkheden waaronder een natuurbegraafplaats.

Onze uitvaartbegeleiders zijn bekend in de regio. Zij kunnen u meer vertellen over de begraafplaats van uw voorkeur en de mogelijkheden. Wat op de ene begraafplaats wel mag, is soms niet mogelijk bij de andere. Bij de keuze voor begraven krijgt u te maken met kosten als begraafkosten, grafrechten en onderhoud. Deze kosten verschillen per gemeente en bepalen voor een groot deel de kosten van een uitvaart.

Net als begraven is de keuze voor cremeren zeer persoonlijk. De meest grote steden beschikken over een crematorium, u bepaalt zelf waar u de crematie laat plaatsvinden. De kosten voor een crematie verschillen per crematorium. De asbestemming kiest u later, er zijn vele mogelijkheden. De as kan worden uitgestrooid op een voor u bijzondere plek of kan bewaard worden in een urn, glasobject of gedenksieraad.

Wilsbeschikking

Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om tijdens het leven al te praten over de dood en hoe u het allemaal geregeld wilt hebben. Toch kiezen mensen er steeds meer voor om tijdig zaken vast te leggen, zodat uw nabestaanden weten wat uw wensen zijn op het moment dat u komt te overlijden. Voor hen kan dat een grote steun zijn en voor uzelf rust brengen in uw laatste levensfase.

Tineke van der Jagt Uitvaartverzorging heeft een “Wilsbeschikking” opgesteld, waarin u over de meest voorkomende zaken uw wensen kunt aangeven. U kunt de wilsbeschikking hier aanvragen.

Wilt u hier eerst over praten of wilt u meer informatie, belt u ons dan op 078-6440777 voor een afspraak. U kunt uw ingevulde wilsbeschikking bij uw documenten bewaren en de familie hiervan op de hoogte brengen. U kunt het ook bij ons achterlaten.

Verzekeringen en kosten

Ook al bent u elders verzekerd, u kunt met elke uitvaartverzekering terecht bij Tineke van der Jagt uitvaartverzorging of u nu een kapitaalverzekering of een natura-/pakket verzekering heeft.

In overleg met u en de verzekering wordt afhankelijk van de waarde van de polis, (een deel van) de uitvaart bekostigd. U bent niet verplicht te kiezen voor de uitvaartonderneming die op uw polis vermeld staat.

Een uitvaart is maatwerk, afhankelijk van uw wensen en die van uw dierbare. Op uw verzoek geven wij u een inzicht in de te verwachten kosten van de uitvaart, nadat u de wensen kenbaar heeft gemaakt.